Kitesurfing en relativ ny vandsport. Kitesurfing er en kombination af mange forskellige sportsgrene, heraf wakeboarding, surfing og windsurfing.

Meget simpelt går kitesurfing ud på at du bliver står på et board og bliver trukket gennem vandet med en kite. Kiten giver dig trækket til at holde dig over vandet og udøve høje hop.

Kitesurfing blev først set på Hawaii i 1996, og der har været en konstant udvikling af udstyret og det har tiltrukket flere tusinde nye kitesurfere. Kitesurfing bliver udøvet over hele verdenen idag, og en den mest voksende vandsport, det skyldes blandt andet at en stor del af windsurfere er gået over til kitesurfing.

Kitesurfingens popularitet skyldes sporten alsidighed. Kitesurfing kan foretages af stort set alle. I Danmark havde vi blandt andet verdens ældste kitesurfer som blev 87 år. Derudover ser man kitesurfere som starter allerede som 8 årige.

Hvad er forskellen på kiteboarding og kitesurfing?

Kitesurfing kan udøves på mange forskellige måder. Det er blandt andet det som gør kitesurfing til en utrolig populær sport. Den primære forskel på kitesurfing og kiteboarding er, at man som kitesurfer normalt gør det i bølger med et bølgeboard – heraf ordet surf. Kiteboarding er mere fokuseret på tricks og sejle på flat vand.

Det er muligheden for at kombinere både kiteboarding og kitesurfing som gør sporten så populær. At du den ene dag kan øve på tricks og hoppe højt og den anden dag kan tage en tur i bølgerne og surfe op og ned af bølgen. Der er aldrig en dag som er den samme når du er kitesurfer.

Hvordan kommer jeg igang med kitesurfing?

Den bedste måde at komme i gang med kitesurfing er ved at tage et kitesurfing kursus. Kurset skal komme igennem alle aspekter af kitesurfing, både det at kunne surfe men også al teori og sikkerhed bag. Et kitesurfing kursus tager typisk mellem 5 og 10 timer og du vil efter endt kursus kunne tage ud på egen hånd. Det kan være en god idé at teame up med en anden kitesurfer så i altid er ude sammen og kan holde øje med hinanden.

Historien bag kitesurfing

Kiting begyndte i 1980’erne. Hvor Cory Roeseler fra Oregon, begyndte at udvikle på forskellige typer kites og brugte dem sammen med hans vandski. samtidig i Frankrig arbejde Legaingnoux brødrene på et nyt Flysurf system som bestod af oppustelige kites også kaldet Wipika (WInd Powered Inflatable Kite Aircraft) og er i dag bedre kendt som en tubekite. Der er senere blevet udviklet meget på kitesne og baren. I starten af 00erne blev der opfundet et Depower/Power system som gør det muligt at øge og mindske kraften fra kiten. I 2006 blev SLE/Bow kiten lanceret som er den mest solgte og brugte kite på markedet i dag, det skyldes dens stabilitet, nemme relaunch og tilgivenhed.